#perfectmadero

HOE BEÏNVLOEDT MADEROTHERAPIE HET LICHAAM?

WAT GEBEURT ER MET HET LICHAAM BIJ MADEROTHERAPIE?

Maderotherapie komt van het woord madera, dat hout betekent in het Spaans. In de wereld vindt de houttherapie haar oude oorsprong in Oosterse culturen, waar houten elementen worden gebruikt om massage toe te passen voor verschillende doeleinden (gezondheid, ontspanning, schoonheid, enz.).

Maderotherapie zoals die hier wordt beoefend, om het lichaam te transformeren, vindt zijn oorsprong in Colombia, waar in het begin van de jaren negentig voor het eerst een houten apparaat werd gepatenteerd dat draait. Daar zijn houten instrumenten van mahoniehout, of madera, wijdverbreid. Alle varianten van de massage-maderotherapie komen daar vandaan, en elke madero-coach of -therapeut past de madero-therapie aan volgens zijn of haar kennis en ervaring.

Zo is de perfectbody-methode van de maderotherapie – perfectmadero – ontstaan. De perfectbody-methode is een systeem, een combinatie van verschillende kennis en methoden, het behandelt de cliënt als geheel, het richt zich op het ontdekken van de oorzaak en het bereiken van het perfecte resultaat. We zouden kunnen zeggen dat maderotherapie een houten gereedschap is, en de perfectbody methode is de kennis hoe dit gereedschap te gebruiken om het perfecte resultaat te bereiken.

Hoe werken we met maderotherapie op verschillende lichaamssystemen?
Hoe werken we met maderotherapie op verschillende lichaamssystemen?
Bij maderotherapie gebruiken we verschillende soorten anatomisch gevormde houten apparaten, zodat we alle lagen van de huid kunnen behandelen, van de opperhuid, de lederhuid, het onderhuidse weefsel tot het spierweefsel.

MET MADEROTHERAPIE WERKEN WE OP:

Maderotherapy
Bij maderotherapie gebruiken we verschillende houten instrumenten om het lichaam als geheel te beïnvloeden, er treden veranderingen op in verschillende lichaamssystemen (bloed, lymfe, zenuwstelsel, ademhaling, hormonaal, spijsvertering,…). Elke maderotherapie behandeling moet worden aangepast aan de cliënt en zijn/haar probleem, De meest voorkomende problemen die we met maderotherapie verbeteren zijn:

– eliminatie van cellulitis,
– lichaamsvormen en de verwijdering van vet, volume in een specifieke zone,
– het liften en hervormen van de billen.

Maderotherapie verbetert ook de huidskleur en versnelt de afvoer van gifstoffen en water uit het lichaam.
Hoewel maderotherapie het lichaam helpt beter te functioneren – te regenereren, is het belangrijk te beseffen dat maderotherapie de “symptomen” aanpakt en niet de oorzaak van cellulitis of gewichtstoename.

CELLULITIS EN MADEROTHERAPIE

De officiële definitie van cellulitis is: “Cellulite is een verandering in het vetweefsel die gepaard gaat met structurele veranderingen in het onderhuidse weefsel”.
In onze 12 jaar praktijk hebben wij geleerd dat cellulitis het resultaat is van een verandering in het onderhuidse weefsel en de afzetting van gifstoffen en afvalstoffen in het intercellulaire weefsel, het vetweefsel en de fascia. Met andere woorden, cellulitis is niet alleen maar vetweefsel, want veel sporters met een goed geregeld dieet hebben cellulitis zonder overtollig vetweefsel en omgekeerd hebben veel vrouwen met overgewicht geen cellulitis. Dus waar zit de cellulitis verstopt?
Om cellulitis te begrijpen, moeten we weten hoe het lichaam werkt.
Er zijn twee bloedsomloopsystemen in het lichaam, een ingang – het bloedstelsel (zuurstof, water en voedingsstoffen) en een uitgang – het lymfesysteem (overtollige, afvalstoffen – gifstoffen). Hun samenstelling is vergelijkbaar, maar het lymfestelsel bevat geen rode bloedcellen, daarom is het transparant geel van kleur. Het lymfestelsel is trager dan de bloedcirculatie omdat de lymfe (gaas) zichzelf voortstuwt door de lymfevaten, en de circulatie van het bloed wordt verzorgd door de pomp – ons hart. De belangrijkste functie van het bloed is ons lichaam van zuurstof en voedingsstoffen te voorzien.
Het lymfestelsel fungeert als afvoer in ons lichaam en verwijdert gifstoffen, bacteriën, zieke en dode cellen via zweet, urine, ontlasting en slijm.
Als deze twee systemen om de een of andere reden niet optimaal werken, worden de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen belemmerd. Zo beginnen overtollige stoffen zich in het lichaam op te hopen. De eerste, minst schadelijke plaats voor deze afvalstoffen om zich op te hopen is in het intercellulaire weefsel, het vetweefsel, de fascia, en later beginnen gifstoffen zich ook op te hopen in onze organen en diverse ziekten te veroorzaken.
Het volgende belangrijke punt is het vet of de vetcellen, hoewel we er allemaal graag vanaf zouden willen. ? Vetcellen bouwen vet op en zijn gespecialiseerd in het opslaan van energie in de vorm van vet. Lichaamsvet houdt ons warm, vetkussentjes beschermen onze interne organen. Vet speelt ook een rol bij het reguleren van de eetlust en de menstruatiecyclus. Er zijn bruine en witte vetcellen. Witte vetcellen scheiden bepaalde chromonen af die zeer belangrijk zijn, bv. leptine voor verzadiging, resistine, adiponectine, enz. Het vet dat zich in halfvloeibare toestand bevindt, bestaat voornamelijk uit triglyceriden, die esters zijn van glycerol en drie vrije vetzuren. Bruin vet (ook wel babyvet genoemd) produceert warmte.
De essentie van lichaamstransformatie door middel van maderotherapie is de transformatie van bindweefsel.

Bindweefsel bestaat uit cellen die verbinden, hechten en ondersteunen – binden. Dit omvat verschillende groepen bindweefsel, die alle bestaan uit fibroblastcellen, die het eiwitmolecuul collageen produceren, en intercellulair weefsel, dat bindvezels (collageen, elastine) bevat. De verschillende groepen bindweefsels zijn, naast fascie, vetweefsel, bloed en lymfe, kraakbeen en botweefsel. Of bindweefsel stijf of elastisch is, hangt af van de verhouding tussen collageen- en elastinevezels.

 

DE FUNCTIE VAN BINDWEEFSEL

 

Bindweefsel dient ook als tijdelijke opslagplaats voor gifstoffen (stofwisselingsresten, zuren en andere voor het lichaam schadelijke stoffen), maakt de productie van lymfe mogelijk, neutraliseert zuren en houdt het zuur-base-evenwicht in stand, zorgt voor de communicatie tussen de verschillende lichaamssystemen (collageen werkt als een halfgeleider en geeft zenuwprikkels door in het hele lichaam),… Slecht bindweefsel is verantwoordelijk voor rimpels, cellulitis, striae, spataderen en lekkende darmen.

 

FASCIA


Fascia is bindweefsel dat bestaat uit water, collageen, dat het weefsel zijn stevigheid geeft, en elastine, dat zorgt voor elasticiteit. Er zijn verschillende soorten fascie (oppervlakkig, diep, musculair en visceraal), zoals hierboven vermeld, maar niet al het bindweefsel is fascie.

Fascia is cruciaal voor het transport van stoffen door het hele lichaam, fungeert als wateropslag en ondersteunend netwerk, en zorgt voor stabiliteit en flexibiliteit van het lichaam.

Spieren en fascie zijn de organen die water opslaan in het lichaam. Wanneer we uitgedroogd zijn, komt water zelfstandig in onze spieren terecht en niet in de fascia. Wij kunnen de hydratatie van het bindweefsel – fascia – verhogen door verwarming en massage.

De fascia vervormt, plakt aan elkaar, door:

Uitdroging,
Langdurige psychologische stress,
Constante spanning,
Overmatige of onregelmatige fysieke activiteit,
Niet gebruiken of immobilisatie van een specifiek lichaamsdeel,
Ontsteking (suiker verhoogt ontstekingen in het lichaam),
Tekorten aan mineralen en vitaminen,
Acute verwondingen.
Te stevig, verdikt, slecht glijdend bindweefsel beïnvloedt lymfestuwing – geen doorstroming.

Met verschillende bewegingen in de maderotherapie, kneden, meer glijden, schudden, trillen, enz. helpen wij de fascia elastischer, gehydrateerd, vloeiender te worden.

Fascia wordt graag opgewarmd, zachter behandeld, reageert langzamer, veranderingen zijn langduriger, in tegenstelling tot spieren die snel reageren en atrofiëren, ruwere behandeling – massage. Daarom moeten we de maderotherapie voorzichtiger uitvoeren, bij zeer gelijmde, uitgedroogde fascia zijn meer maderotherapiebehandelingen nodig – een langduriger proces van lichaamstransformatie.

Om bepaalde redenen functioneert ons lichaam niet meer optimaal, maderotherapie helpt door haar werking het lichaam sneller te regenereren en werkt aan:

 

DE BLOEDSOMLOOP

Met behulp van maderotherapie verwarmen we het weefsel, de bloedsomloop wordt versneld, de druk op de microcapillairen van het bloed wordt verminderd en ze worden beter begaanbaar.
De circulatie wordt versneld door maderotherapie.
Versnelde circulatie door maderotherapie.
Het resultaat is een verhoogde microcirculatie, waardoor het bloed gebieden kan bereiken die voorheen slecht doorbloed waren of waar de circulatie onderbroken was.
Het resultaat van de verhoogde microcirculatie is een verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen, waardoor het uiterlijk van de huid verbetert.

 

HET LYMFESTELSEL

Door het lymfestelsel te versnellen, verhoogt Maderotherapie de afvoer van alle gif- en afvalstoffen uit het lichaam.
Maderotherapie versnelt het lymfestelsel en de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.
Maderotherapie versnelt het lymfestelsel en de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.
De lymfatische haarvaten gaan meer stromen en met behulp van het vacuüm nemen de lymfatische haarvaten grotere hoeveelheden lymfe op, waardoor een effectieve ontgifting van het lichaam en een onmiddellijk resultaat – een aanzienlijk verlies van centimeters – wordt bereikt.

 

 

ADIPOSE TISSEN

Tijdens een intensieve massage met maderotherapie gebruiken we een speciaal houten instrument om de vetcellen die in clusters verstrengeld zijn geraakt, “op te breken”.Het vet komt vrij uit de vetcel, komt in de intercellulaire ruimte, en wordt vervolgens met een speciale techniek verplaatst naar de lymfeklieren of lymfeknopen, zodat volumereductie wordt bereikt.

 

 

BINDWEEFSEL – FASCIA

Er wordt een vacuüm gecreëerd met behulp van een houten beker, waardoor een lage druk ontstaat die de huid naar binnen zuigt, waardoor deze wordt opgetild.
Door het vacuüm kan het bindweefsel – de fascia – uitrekken en soepeler, elastischer en gehydrateerd worden. Het vacuüm werkt ook in op het intercellulaire weefsel en op de ontspanning van de lymfe- en bloedvaten.
De massage verhoogt de soepelheid van de fascia – het bindweefsel.
Massage verhoogt de flexibiliteit van de fascia – het bindweefsel.
Dit zorgt voor het vrijkomen van opgesloten gifstoffen, versnelde lymfestroom en verhoogde circulatie.

 

 

HET RESULTAAT VAN MADEROTHERAPIE IS DE ELIMINATIE VAN CELLULITIS EN TOXINES, MINDER VOLUME EN MEER HUIDTOON.

De dubbele roller wordt gebruikt om de huidplooi vast te zetten, de functie en elasticiteit van de fascia te verhogen en een groter weefseloppervlak te bestrijken, waardoor snellere of betere resultaten worden bereikt bij het elimineren van cellulitis met dezelfde hoeveelheid tijd van maderotherapie.

Het resultaat van maderotherapie is:
– eliminatie van cellulitis
– vermindering van het volume
– een stevigere en strakkere huid
– vormgeving, gelifte billen

LET OP: Maderotherapie helpt het lichaam beter te functioneren, de basis van de lichaamstransformatie is goede voeding, lichaamsbeweging, ontspanning. Wij raden u aan de hervorming van uw lichaam individueel, geleidelijk en in overeenstemming met uw huidige toestand te benaderen.
Heeft u vragen over maderotherapie?
Stuur ons een e-mail en wij beantwoorden ze en helpen u te begrijpen hoe maderotherapie werkt en hoe het u kan helpen uw lichaam te transformeren.

 

 

Scroll to Top